Keresés az oldalon

2016. szeptember 8., csütörtök

Könyv ajánló - Charles Haddon Spurgeon: 1500 bölcs gondolat


Charles Haddon Spurgeon: 1500 bölcs gondolat

C.H. Spurgeon minden, a kötetünkbe felvett gondolata mélyen a Szentírásban gyökerező és így szinte reflektorfénybe állítja a szellemi-lelki - sokszor rejtett - isteni igazságokat. A szerzőre jellemző az Istentől kapott, finom, tiszteletteljes humor, amely még érthetőbbé teszi a gondolatait. "Jobb a szívben tartani a Bibliát, mint a könyvespolcon.", "Ha Isten akarata a mi akaratunk, Isten meghagyja akaratunkat."

forrás: www.citatum.hu

Könyv ajánló - Viktor EmilFrankl: ...mégis mondj igent az éltre

Viktor Emil Frankl: ...mégis mondj igent az életre!

"Jelen munka, habár tömörnek, rövidnek tűnik, művészien felépített és megragadó. A történet közepe után Dr. Frankl bemutatja logoterápiájának filozófiáját. A folyamatos, összefüggő szövegben mindezt olyan finoman, alázattal tárja elénk, hogy csupán a könyv befejezése után veszi észre az olvasó, hogy itt egy valódi tanulmánnyal találkozott az emberi egzisztencia mélységéről, és nem pusztán egy újabb kegyetlen történetet olvasott a koncentrációs táborokról." (Gordon W. Allport)
"Akárhogy is nézzük, kitörölhetetlen az, ami a haláltáborokban történt. Ezek a pokoli helyek a történelem olyan pontjai maradnak, melyeket egyetlen, az emberi névhez méltó személynek sincs joga figyelmen kívül hagyni, mivel mindnyájunkat érintenek. A túlélők tanúságtételei meggyőző erővel szólnak a pokol valóságáról, ugyanúgy, ahogy a szentek élete biztosít minket a mennyország létezéséről." (Gabriel Marcel)

forrás: www.citatum.hu

Győztes vagy

Ne add fel!